Over Unio Mistica

Home Over Unio Mistica

Over Unio Mistica

Unio Mistica bestaat al vanaf 1983 en is een stichting zonder winstoogmerk, die zich richt op de bewustwording en groei van mensen. Unio Mistica wil dienstbaar zijn aan een ieder die zich wil verdiepen en ontplooien. Wij horen niet bij een bepaalde ‘school’ of ‘richting’. Ons gaat het er juist om dat iedereen op zijn of haar eigen manier en in vrijheid kan ontdekken wie hij of zij ten diepste is, om van daaruit het bestaan zo goed mogelijk invulling te geven. Wij reiken daarbij de helpende hand. Belangrijk voor ons zijn erkenning en herkenning. Eenvoudig gezegd betekent dit niets anders dan accepteren zoals je bent en begrijpen wat je bezig houdt. Alleen dan is echte ontmoeting mogelijk en ontstaat ruimte om samen op ontdekkingsreis te gaan. Wij bepalen niet wat het einddoel is. Dat doe je zelf. Wij nemen je ook niet bij de hand. Wij lopen met je mee.
Wat organiseren wij?

Twee keer per jaar organiseren wij een bijeenkomst van enkele dagen. In de eerste plaats is dat een midweek in de lente, eind mei, begin juni. U kunt voor deze midweek een keuze maken uit één van de drie aangeboden workshops, daar waar uw interesse naar uitgaat. Thema’s zijn Verdieping in het Zelfbewustzijn en ontwikkeling op ander gebied. Geen misverstand: het zijn geen cursussen waarbij je een diploma of getuigschrift kunt krijgen. Het gaat om inzicht en bewustwording. Naast gezamenlijke activiteiten, zoals meditatie, (stilte) boswandeling, healings, muziek, dans, lezingen en bovenal de verwennerij van de Volksabdij op basis van volpension is er tussendoor ruimte om te genieten van de natuur in deze prachtige omgeving.

In het najaar organiseren wij eind oktober, begin november een weekend. Voor de vrijdagavond en zondagochtend nodigen wij een spreker of medium uit. Zaterdag gedurende de dag worden er workshops aangeboden waar je actief bij betrokken wordt. Elke ochtend is er meditatie, (stilte) boswandeling en alleen zaterdagochtend een healing. Zaterdagavond houden we een gezellige avond, soms met djembé sessies-dansvormen- muziek of iets anders leuks. Het hele weekend wordt zondagmiddag afgesloten met een groepsmeditatie. Voel je niet verplicht aan alles deel te nemen. Vrijheid staat voorop.

Locatie:

Wij organiseren onze activiteiten op de “Volksabdij O.L.V. ter Duinen”, gelegen in een groot natuurgebied in de directe omgeving van Ossendrecht (West-Brabant / Brabantse Wal dichtbij de Belgische grens). De Volksabdij is een voormalig klooster dat nu in particuliere handen is. Het is zowel een sfeervol ontmoetingscentrum als hotel.

Onderdeel van de Volksabdij is het restaurant De Blauwe Pauw. Daar nuttigen wij ontbijt, lunch en diner. Uiteraard wordt rekening gehouden met dieetwensen.

Voor het verblijf heb je de keus uit een:

  • Eenvoudige een – of tweepersoonskamer
  • Luxe tweepersoonskamer met eigen douche en toilet.

De rijke natuur rond de Volksabdij biedt volop gelegenheid om te wandelen of fietsen en te recreëren.

Voor meer informatie zie www.devolksabdij.nl

Wat vinden anderen van Unio Mistica
Ervaringen van onze gasten

Unio Mistica is al 29 jaar een onderdeel van mijn leven. Toen mijn oud tantes die lid waren van Harmonia Amsterdam 30 jaar geleden voor het eerst een bezoek brachten aan de midweek van Unio Mistica. Besloten zij dat het DE plek was voor mij. Ik was toen 24 jaar, van jongs af aan was ik een meisje wat van alles aanvoelde, zag en hoorde. Maar wat ik zelf niet zo goed in banen kon leiden. Bij Unio Mistica heb ik in de loop van de jaren vele workshops gevolgd.

Wil Stoffels, Gast van Unio Mistica

Ossendrecht, een fijne plek. Waar je mensen tegenkomt die gelijk gestemde zijn. Je mag er zijn wie je bent. Een omgeving om te leren en nieuwe mensen te leren te kennen. Gezelligheid, maar ook mooie gesprekken met lach en traan. En bijzondere workshops die je dichter bjj de kern brengen. Tools om mee te nemen inde reis in de wereld. Een ervaring die je veel geeft, maar het best zelf kunt ervaren.

Oege de Vries, Gast van Unio Mistica