Afsluitavond: Workshop West-Afrikaanse dans

Home Programma Afsluitavond: Workshop West-Afrikaanse dans

Afsluitavond: Workshop West-Afrikaanse dans

Voor de 3e keer ben ik gevraagd om een workshop te geven op die prachtige plek in West-Brabant.

“Kun je lopen dan kun je dansen”, is een Afrikaans spreekwoord. En ook: “Dansen is voedsel voor de ziel”.  Zodra je de trommelmuziek hoort ( we dansen vooral op traditionele W-Afrikaanse muziek) wil je bewegen en dansen….!

In deze workshop gaan we aan de slag met een aantal aspecten van de W-Afrikaanse dans, zoals  het “aarden” en het bewegen vanuit je bekken. Na de warming-up verdiepen we ons in een aantal “basispassen” en leren we een stukje van een traditionele W-Afrikaanse dans (maar daarbinnen mag je je eigen dansstijl zoeken). Daarna is er ruimte voor je eigen dans en voor improvisaties. Na de cooling-down ben je weer helemaal opgeladen !

In 1987 studeerde ik af als mime-docente aan de Amsterdamse Theaterschool en bleef me daarna verdiepen in allerlei soorten beweging en dans.

In 1991 maakte ik mijn eerste studiereis naar West-Afrika ( er volgden er nog vele).  Van W-Afrikaanse dans word ik zo vrolijk; je hoeft niet lenig te zijn en iedereen – van jong tot oud – kan meedoen. Het is magisch dat het energie kost ( goed voor je conditie!) maar tegelijkertijd gééft het veel energie terug!

Sinds 1992 geef ik wekelijks danslessen ( met live-percussie) in Haarlem op woensdagavond

( zie www.hart-haarlem.nl) , maar ook kennismakingslessen op basisscholen en eenmalige workshops ( bijv. als opwarmers op  feestjes).

Voor de workshop op 28 mei is het handig als je makkelijk zittende kleding aantrekt waar je prettig in kunt bewegen: een joggingbroek, wijde broek, legging o.i.d. Je kunt ( heel Afrikaans) een sjaal of doek om je heupen knopen als je dat leuk vindt. Wil of kun je niet op blote voeten dansen, draag dan sport- of gymschoenen, of andere lage schoenen ( géén hakken, slippers of zware bergschoenen).

Wil je meer over me weten, kijk dan op mijn website:  www.jannyhofman.nl

Tot dans op 28 mei !

Janny Hofman